Barn- och ungdomsbokskatalogen, Grafisk formgivning

  • Grafisk produktion
  • Illustration
  • Tidningsformgivning
Om projektet
Barn- och ungdomsbokskatalogen ges ut en gång per år av Kulturrådet. I år är det dags för den 24e upplagan! Hela 250 000 kataloger trycks upp och återfinns hos bibliotek, skolor, väntrum och bokhandlar över hela landet. Årets katalog innehåller boktips från årets bokutgivning till barn och unga. Här finns tips om tryckta böcker, e- och ljudböcker samt böcker på andra språk än svenska.
Glad och färgstark forgivning ger ett kul intryck som passar för barn och unga.

Barn- och ungdomsbokskatalogen ges ut i 250 000 exemplar och finns i bibliotek, bokhandlar, skolor och väntrum över hela Sverige.

“Bland drakar och dragqueens har tagit läsfrämjandet och sagostunder till nya nivåer. Dessutom är de fantastiska på omslaget! ”

Omslaget på barn-delen.

Bakgrund

Barn- och ungdomsbokskatalogen ges ut en gång per år av Kulturrådet, i år för 24e gången. Syftet är att visa på den rikedom som finns i svensk utgivning av litteratur för barn och unga, att inspirera och bjuda in till läsning. Allt förpackat på ett kul och lättillgängligt sätt där tips om böcker och ljudböcker blandas med pyssel och intervjuer.

Process

Vi har formgivit Barn- och ungdomskatalogen i flera år. Grundformen är den samma och inlagan följer en viss struktur men varje år strävar vi efter att hitta nya uttryck och förnya oss.

Resultat

Tegel & Hatt har formgivit katalogen för 8e året i år. Henriette Zorn har arbetat med Tegel & Hatt i flera projekt och beskriver samarbetet som mycket bra.
“Tegel & Hatt är proffsiga, lyhörda, innovativa och lekfulla!”

I tätt samarbete med Kulturrådets katalogredaktion har vi arbetat fram en katalog som känns nytänkande och inspirerande år efter år. Inlagan har likheter med en tidning vilket ger stor frihet till varierande uppslag och idéer. Katalogen har en del för barn och en för ungdomar, vilket ger den två framsidor. Formen skiljer sig något åt i de olika delarna. Lite coolare och aningen mer sparsmakat i ungdomsdelen och ett mer barntillvänt anslag med färger och figurer i barndelen.

Se mer av Barn- och ungdomsbokskatalogen på kulturradet.se.

Omslaget på ungdomsdelen.

Handritade illustrationer förstärker det lekfulla intrycket.

Se fler av våra senaste uppdrag.

Alla case

Hur kan vi hjälpa dig?

Erbjudande

Kan vi stå till tjänst?