Vi är Tegel & Hatt

Tegel & Hatt är en internationellt prisbelönad kreativ byrå som utvecklar, vårdar och förflyttar varumärken.

Så jobbar vi

Vi skapar visuella identiteter, koncept och kampanjer och tar oss an formgivningsuppdrag av större och mindre omfattning. Vi är prestigelösa, snabbfotade och lyhörda och älskar långa och nära samarbeten. Och vi tänker långsiktigt och hållbart, både internt hos oss och tillsammans med våra kunder.

Våra kunder

Byrån grundades 2015. Sedan dess har vi arbetat med många fina kunder, som Kulturrådet, Natur & Kultur, Svenska institutet, Svensk Handel, Ordfront, Föreningen Svenska Tonsättare, Sveriges Tandläkarförbund, Astrid Lindgren Memorial Award, Beskow von Post, Eneff – Energieffektiviseringsföretagen, Bonnierförlagen, Polaris, World Animal Protection, Stiftelsen Expo, Pregzo samt restaurangerna Macelleria, Portofino och Bistro Lillströmma, för att nämna några.

Att vara en del av Tegel & Hatt

Tegel & Hatt består av ett kärnteam som jobbar med varumärkesstrategi, visuell kommunikation, projekt- och produktionsledning, film, originalframställning, koncept, kampanjproduktion och rådgivning kring varumärkesstrategi. I vårt nätverk ingår även animatörer, fotografer, tryckerier och monterbyggare.

Hållbarhet för oss

Vi har praktiserat sex timmars arbetsdag på Tegel & Hatt sedan 2017. Det ger oss energin som krävs för att hela tiden bli ännu bättre på det vi gör, och vi producerar mer trots den kortare arbetstiden. Vi är attraktiva som arbetsgivare och ett hållbart alternativ som leverantör i en bransch där tempot och klimatet bränner ut allt fler.

Vi arbetar aktivt för minska vårt avtryck på klimatet. Vi väljer tåget, serverar vegetariskt på företagsevent, använder och återanvänder datorer och telefoner länge, har helelektriska tjänstebilar med mera. Men den största skillnaden kan vi dock göra i de uppdrag vi väljer (och väljer bort). Idag är vi en del av det internationella initiativet Clean Creatives, och har i och med det förbundit oss att inte samarbeta med företag inom fossilindustrin.

Som medlemmar i Backing the Future är vi ett av flera företag som delar ambitionen att accelerera omställningen så att vi kan efterlämna en hållbar värld till kommande generationer men även leva gott under vår egen livstid.

Backing The Futures logotyp