Natur & Kultur, design, produktion & mässor

  • Grafisk produktion
  • Grafisk profil
  • Kampanjmaterial
  • Marknadsföringsmanér
  • Mässa & event
  • Rebranding
Om projektet
På Tegel & Hatt har vi arbetat med Natur & Kultur sedan vi startade 2015 och vi är idag huvudleverantör av grafisk design till förlaget. Vi producerar tryckt och digitalt kampanj- och marknadsmaterial. Dessutom gör vi montrar för mässor och event.
Så här ser det ut på Bokmässan, respektive SETT-mässan.

Bakgrund

Natur & Kultur är ett av Sveriges ledande förlag, det enda som ger ut såväl allmänlitteratur som läromedel. Förlaget fyllde 100 år 2022. Vi har arbetat med Natur & Kultur sedan vi startade 2015 och vi är idag huvudleverantör av grafisk design till förlaget.

Process

Vårt samarbete med Natur & Kultur är löpande. Vi arbetar med en mängd olika projekt, och olika kontaktpersoner på Natur & Kultur. Vi levererar för alla kanaler och behov, från tryckta enheter till digitala, motion graphics samt mässor och event.  Vi har möjlighet att med kort varsel lösa utmaningar och producera material, från skiss till tryckt om så önskas.

Resultat

Vi levererar designkoncept, marknadsföringsmaterial, kampanjer och monterdesign samt projekterering.
“Alltid stilsäkert och med grafiskt genomslag. Och med ett lyhört och vänligt bemötande”, säger Ann Förberg, marknadschef på Tegel & Hatt Läromedel.
Att få följas åt så som vi har gjort med Natur & Kultur är ett väldigt fint sätt att jobba och eftersom vi är så injobbade med varandra kan vi hålla nere både kostnader och produktionstid.

Marknadsmaterial för Natur & Kultur Läromedel har en gemensam form.

Natur & Kultur Läromedel

Natur & Kultur Läromedel är en av marknadens mest välkända och erkända leverantörer av läromedel till alla nivåer inom utbildningssektorn. Att produkterna från förlagsgrenen håller hög kvalitet är välkänt. Att produkterna är vitt skilda i karaktär, profil och visuellt anslag är ett faktum. Ett tydligt ramverk behövdes för att effektivisera annonsering och marknadsföring. Uppdraget att finna en gemensam grafisk plattform för förlagets alla produkter gick till Tegel & Hatt.

Läromedelsannonser från Natur & Kultur.

”Tegel & Hatt är vår huvudleverantör av grafisk design. De levererar alltid stilsäkert och med grafiskt genomslag. Och med lyhört och vänligt bemötande.”

Natur & Kultur 100 år

Ett jubileum för ett förlag vars framtid är minst lika spännande som dess historia behöver ramas in av färg, kraft och mod. Det var vår utgångspunkt när vi tog oss an uppdraget att skapa Natur & Kulturs 100-årsgrafik. Vi valde att skapa en tillfällig variant av den vanliga logotypen, med syfte att dels konsekvent berätta att förlaget fyller 100 år, och dels med sina färger signalera nytt, starkt, framåt. Som komplement togs även en särskild 100-årssymbol fram som användes när utrymme fanns för en mer dominerande grafik. En färgstark gradient fick utgöra festbakgrund och fyrverkeri!

Förlaget fyllde 100 år 2022. Vi skapade en sprakande profil som blickar bakåt såväl som framåt med självförtroende, kraft och energi.

Se fler av våra senaste uppdrag.

Alla case

Hur kan vi hjälpa dig?

Erbjudande

Behöver du hjälp att paketera en kampanj?