Flera förlag, formgivning av bokomslag

  • Grafisk produktion
  • Grafisk profil
  • omslagsformgivning
Mängder av bokomslag som är formgivna av Tegel & Hatt
Om projektet
Ett bokomslag ska vara säljande och fånga stämningen och historien i boken. Genom färg, bildval och typsnitt skapas en värld kring boken som signalerar till läsaren vad hen kommer att få ta del av. Tegel & Hatt formger bokomslag för Sveriges största förlag.
Syskonen av Margareta Lindholm, Ordfront

Bakgrund

Genom åren har vi formgivit bokomslag för Sveriges stora och mindre förlag. Våra kunder finns hos Albert Bonniers förlag, Bookmark, Forum, Wahlström & Widstrand, Polaris, Ordfront och Natur & Kultur.

Process

En boks visuella identitet är viktig för att nå rätt publik och skapa förväntningar som möts av bokens innehåll. När vi formger böcker handlar det om att få med författarens vision, förlagets riktlinjer och att skapa något unikt och säljande. Illustration, foto, typografi, färg och stil är avgörande för att skapa rätt visuella värld för att matcha berättelsen. För att fånga innehållet läser vi ofta bokens manus eller utdrag ur den. Ofta presenterar vi ett flertal helt olika förslag för beställaren för att hitta rätt väg framåt. När formgivningen av omslaget är klar, blir nästa steg pappersval, prägling, foliering, laminat eller lack. Känslan av en bok i handen är en viktig del.

Resultat

Idag formger Tegel & Hatt omslag för flera av de största författarna och förlagen, uppdrag som vi är mycket stolta och glada över.

Rosengömman av Amanda Hellberg, Bookmark
Välkommen till Tall Oaks av Chris Whitaker, Natur & Kultur
Kniven i elden av Ingeborg Arvola, Albert Bonniers förlag
Äckel av Patrik Lindenfors, Ordfront
Sköra varelser av Viktoria Myrén, Ordfront
Kattjakten av Jona Elings Knutsson, Ordfront

Se fler av våra senaste uppdrag.

Alla case

Hur kan vi hjälpa dig?

Erbjudande

Behöver du hjälp att formge bokomslag?