NYTT PROJEKT

Tegel & Hatt skapar modig visuell identitet åt Dansens Hus

Dansens Hus har valt designbyrån Tegel & Hatt för uppdraget att skapa en ny visuell identitet och kampanjmaterial för kommande programlanseringar. Arbetet startade under våren 2023 och resultatet kan nu ses på samtliga plattformar, från webb till tunnelbanereklam.

Dansens Hus behövde en ny visuell identitet som bättre speglade organisationen och verksamheten nu och framåt. Hos varje nyckelmedarbetare fanns tydliga tankar och idéer kring i vilken riktning man ville och ett behov av att flytta fram positionerna visuellt. En stor del av Tegel & Hatts arbete har varit att fånga upp detta, hitta en gemensam nämnare och skapa en tolkning av nya Dansens Hus.

– Vi är Sveriges största gästspelshus för internationell och nationell samtida dans. Därför känns det fantastiskt att få presentera en ny visuell identitet som klockrent speglar vårt allra innersta väsen och varumärke, säger Susanne Wibert, kommunikationschef på Dansens Hus.

– Tegel & Hatt har skapat en form som personifierar vår organisation – en institution i ständig rörelse och konstant förvandling. Vår nya identitet fångar också danskonstens inneboende energi och föränderlighet på ett mästerligt sätt.

Tunnelbanekampanj

Modig visuell kommunikation som speglar verksamheten idag och framåt

Mats Hedman, vd på Tegel & Hatt, är glad över förtroendet från Dansens Hus och över möjligheten att få skapa en modig ny profil.

– Vi förstod att vi hade möjligheten att ta i lite extra vilket såklart var jätteroligt och spännande. För att fånga “Rörelse och Kraft”, som är organisationens värdeord, samt ta ett tydligt kliv grafiskt, valde vi en handritad logotyp. Den har mod och riktning, en stor portion pondus och samtidigt lekfullhet. Även det typsnitt vi valde för rubriker och brödtext, Saes Grotesk, har en distinkt karaktär, säger Mats Hedman.

Samarbetet inleddes i april och Tegel & Hatt fortsätter som leverantör av visuell kommunikation till Dansens hus kommande år.

Om Dansens Hus:

Dansens Hus har verksamhet på tre scener i Stockholm och genomför både nationella och internationella produktioner. De är också ett forum för utveckling och debatt med ambitionen att bevaka den samtida dansens intressen och vara en enande röst. Verksamheten drivs som en stiftelse.

dansenshus.se

Hur kan vi stå till tjänst?

Hör av dig!

Se fler nyheter

Alla nyheter

Vi vill gärna höra ifrån dig!