Nyhet

Tegel & Hatt trefaldigt belönade i Transform Awards

Det blev trippel vinst för Tegel & Hatt i designtävlingen Transform Awards 2021. Designtävlingen som har fokus på rebranding och varumärkesutveckling.

Tegel & Hatt vann guld i kategorin “Best visual identity – public sector” för Kulturrådets visuella identitet och guld för Pregzo i kategorin “Best visual identity – Healthcare and pharmaceuticals”.

Dessutom vann Tegel & Hatt det övergripande priset ”Best Overall Visual Identity” för Kulturrådets visuella identitet. Juryn uttryckte i sin motivering att de ”älskade modet, livfullheten och utförandet”. De ansåg att den nya identiteten var både intressant och fängslande samt något helt oväntat i just denna sektor.

– Det känns fantastiskt att vinna så stort, säger Mats Hedman, grundare och vd på Tegel & Hatt. Att få pris i en tävling där man belönar “best practice” inom varumärkesarbete med fokus på strategi och utveckling är förstås extra roligt. Det är första gången vi deltar i en tävling, och det här gav mersmak så kanske blir det fler, fortsätter en glad Mats Hedman. Vår styrka ligger i att kombinera och integrera strategi med modig design. Nu ser vi att fler uppskattar vårt arbete och det ger oss inspiration att våga ännu mer.

Kulturrådets nya visuella identitet vann dubbelt i Transform Awards, I kategorierna Best visual identity – public sector samt Best Overall Visual Identity
Vårt arbete för Prego vann kategorin Best visual identity – Healthcare and pharmaceuticals