Nyhet

Tegel & Hatt trefaldigt belönade i Transform Awards

Det blev trippel vinst för Tegel & Hatt i designtävlingen Transform Awards 2021. Designtävlingen som har fokus på rebranding och varumärkesutveckling.

Tegel & Hatt vann guld i kategorin “Best visual identity – public sector” för Kulturrådets visuella identitet och guld för Pregzo i kategorin “Best visual identity – Healthcare and pharmaceuticals”.

Dessutom vann Tegel & Hatt det övergripande priset ”Best Overall Visual Identity” för Kulturrådets visuella identitet. Juryn uttryckte i sin motivering att de ”älskade modet, livfullheten och utförandet”. De ansåg att den nya identiteten var både intressant och fängslande samt något helt oväntat i just denna sektor.

– Det känns fantastiskt att vinna så stort, säger Mats Hedman, grundare och vd på Tegel & Hatt. Att få pris i en tävling där man belönar “best practice” inom varumärkesarbete med fokus på strategi och utveckling är förstås extra roligt. Det är första gången vi deltar i en tävling, och det här gav mersmak så kanske blir det fler, fortsätter en glad Mats Hedman. Vår styrka ligger i att kombinera och integrera strategi med modig design. Nu ser vi att fler uppskattar vårt arbete och det ger oss inspiration att våga ännu mer.

Publikationer för Kulturrådet prisade i Transform Awards 2021.